Přímořská kuchyně je velmi rozmanitá a rozšířená. Vybrali jsme pro vás sedm pokladů, které by měl znát každý milovník italské kuchyně.
Těstoviny na stovky způsobů
V Itálii existují stovky druhů těstovin a ještě více způsobů, jak je připravit. Z Itálie pochází také světoznámé lasagne a rozmanitá pesta.
Pizza Margherita
Pizza s rajčaty, mozzarellou, bazalkou a olivovým olejem je nejznámější italskou pizzou. Ačkoli existuje mnoho druhů, tuto tradiční byste neměli zapomenout ochutnat.
Pravá italská káva
Pravá italská káva je nenahraditelná. Je malá, hustá a především opravdu silná. Pokud chcete výbornou kávu, která vás opravdu postaví na nohy, bude to právě ta italská.
Tip: Patříte mezi milovníky italské kuchyně, ale nespokojíte se s náhražkami? Objednejte si pravou italskou kuchyni přímo od rozvoz pizzy Brnoarozvoz těstovin Brno Caruso. A nejen ji, ale všechny ikonické speciality připravené rozeným Italem pouze z těch nejlepších surovin.
Mozzarella di bufala
Nejlepší mozzarella je kampánská mozzarella di bufala z buvolího mléka. Ta se hodí do všech pokrmů od pizzy, až po těstoviny, nebo saláty.
Italské sladkosti
Italové jsou velkými milovníky sladkého. A to nejen po celém světě rozšířené tiramisu, ale také plněné trubičky cannoli a celá řada dalších pochutin. Často máčených do vína, nebo kávy.
Limoncello
Jedná se o tradiční likér jižní Itálie. Popíjí se chlazené nebo se přidává do různých cukrovinek a dortových krémů. Vyrábí se z vyzrálých citrusových plodů a je velmi oblíbené jako tradiční aperitiv.
Italské víno
Italská vína jsou právem ceněné po celé planetě. Ochutnat můžete třeba červené Chianti či Barolo, bílé Frascati nebo šumivé Lambrusco. Zkusit můžete také oblíbené pálenky z vína.